uszt_logo

Projekt neve: Technológiai korszerűsítés a balmazújvárosi KÖNIG-TRADE Kft-nél

Projekt azonosító: GOP-2.1.1-11/B-2011-0265

Projekt ideje: 2011.11.7. – 2013.09.30.

Elnyert támogatás: 99.675.015,- Ft

Projekt leírása: A KŐNIG-TRADE Kft. a projekt részeként egy hűtött, és egy komissiózó raktárcsarnok megépítését valósította meg. A fejlesztés részét képezte a logisztikai feladatok ellátásához szükséges új eszközök beszerzése, raktár-irányítási rendszer bevezetése és az adminisztrációs munkát segítő szoftverek frissítése. A fejlesztés hatására a cég növelni tudta versenyképességét Közép-Európa piacai tekintetében. 70 munkahely megtartásra került, illetve 3 új munkavállaló felvétele is megtörténik. Műszaki tartalom tekintetében a megvalósult projekt 3 fő tevékenységi csoportra bontható:

- a létesített csarnoképület építészeti kiviteli munkái és a kapcsolódó hűtési rendszer kialakítása.

- a raktározási feladatok ellátását segítő új eszközök (targoncák, állványrendszer, címkenyomtató) beszerzése, valamint rádiófrekvenciás hálózat kiépítése

- információs-technológiai fejlesztés, melynek keretein belül szoftvereket és hardver eszközöket szereztünk be, és bevezetésre került új vállalat- és raktár-irányítási rendszerünk.

A KŐNIG-TRADE Kft. a projekt keretein belül megvalósított fejlesztéseknek köszönhetően növelni tudta raktári kapacitását és egy új, komplett rendszert tudott kialakítani. Ennek eredményeképpen versenyképesebbé tudott válni mind hazai, mind pedig európai szinten is.

Kedvezményezett neve és elérhetősége: König Trade Export Import Kft.(4060 Balmazújváros, Böszörményi út 65.) e-mail: konigtrade[kukac]konigtrade[pont]hu

Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (www.nfu.hu) www.nfu.hu

Infoblokk2_ERFA_tobbes.jpg