Rólunk

Cégünk teljesen magánkézben lévő, export-import kereskedelemmel foglalkozó korlátolt felelősségű társaság, mely 1995-ben alakult. A cég folyamatos fejlődése, piaci térhódítása jellemző, mely többek között a megfelelő kereskedelempolitika és szolgáltatás háttérnek köszönhető. A cégvezetés szorgos és kitartó munkájának eredménye, hogy ma már az ország egyik meghatározó importáló és belföldi forgalmazó vállalkozásává nőtte ki magát.

Cégünk– feladatmegosztás szerint tagolva – több gazdasági társaságból tevődik össze, így alkotva meg a König Csoportot, mely csoporton belüli összhang biztosítja működésünk hatékonyságát.

A Csoport jelenleg kb. 140 főnek biztosít munkahelyet, munkavállalóink nem csak a cégünk székhely városában, Balmazújvárosban, hanem az ország számos más területén látják el eredményesen feladataikat.

A König-Csoport legfontosabb tevékenységei az alábbiak:

-          élelmiszeripari termékek export és import kereskedelme
-          belföldi és nemzetközi fuvarozás, áruszállítás
-          élelmiszeripari termékek belföldi értékesítése

A cégünk fejlődő és eredményes működéséhez szükséges számos fontos feladatot, így kiemelten, de nem kizárólag : a kiskereskedelmi tevékenységek lebonyolítását, a nemzetközi árufuvarozást a csoport kisebb társaságai valósítják meg.

A König- csoport legismertebb és legmeghatározóbb tagja a König-Trade Export Import Kereskedelmi Kft., mely társaság az élelmiszeripari termékek belföldi értékesítése során országos lefedettséget biztosít, a cég beszállítója számos multinacionális cégnek, magyar üzletláncnak, pékség-cukrászatnak, szállodának és vendéglátó-ipari egységnek.

 

 

Az európai szinten elismert cégünk székhelye Balmazújvárosban - Debrecentől 25 km-re - 35.000 nm alapterületen helyezkedik el. Ebből 6000 nm-en élelmiszer raktár valamint 1000 nm-en irodai és szociális létesítmény található. Diszkont boltunk Debrecenben a Pesti út 2 szám alatt áll vásárlóink rendelkezésére. Termékeink behozatalában 13 db nemzetközi kamion, a belföldi áruszállításban 17 db teherautó áll rendelkezésünkre.

Partnereinket három szintű értékesítési rendszerrel szolgáljuk ki:

• beszállítás központi raktárakba, nagykereskedőkhöz
• kiszállítás boltokba
• C+C eladások

Referenciaként, belföldi partnereink között olyan nevek említhetőek meg, mint:

- Tesco
- Metro
- Auchan
- Provera

- Reál
- COOP
- CBA
- Gasztro-Hungária

A cég rendszeresen jelen van belföldi és külföldi szakmai kiállításon. Ezeken a kiállításokon való részvétel lehetőséget nyújt új üzleti partnerek szerzésére, a régi üzleti kapcsolatok ápolására. A cég tagja néhány fontosabb szakmai szervezeteknek, mint például a Magyar Pékek Ipartestülete, a Magyar Cukrász Iparosok Országos Egyesülete.

A vállalkozás filozófiája:

Vevőink megelégedésére magas színvonalú, minőségi termékeket forgalmazunk. Legfontosabb mércénknek vevőink elégedettségét tartjuk. Célunk, hogy hosszú távú, megbízható beszállítói illetve szolgáltatói legyünk partnereinknek. A vállalat központi kérdése a saját terméklistájának bővítése, mert a legnagyobb figyelmet a piacon megjelenő új termékek kapják.
A termékválasztás során cégünk nagy hangsúlyt fektet a minőségre, amelyet a termék forgalmazása során folyamatosan ellenőrzünk.

A König Csoport számos tanúsítvánnyal rendelkezik, így társaságainknál sikeresen bevezetésre került az MSZ EN-ISO 9001:2001 (TUV NORD); MSZ EN-ISO 9001:2009 ( E-CONCERT) szabvány, illetve HACCP rendszerrel is rendelkeznek. Továbbá az általunk forgalmazott termékek gyártói is magasfokú gyártási eljárásokkal, UNI EN ISO 9001 igazolt minőségi rendszerrel dolgoznak.

Cégünk a meglévő piaci kapcsolatainak ápolására nagy hangsúlyt fektet, illetve igyekszik azokat tovább fejleszteni. Kapcsolatainkat a nyitottság, a folyamatos párbeszéd és a korrektség jellemzi. Az ehhez való hozzájárulás minden munkatársunk elsődleges feladata. Fontosnak tartjuk az alkalmazottaink magas színvonalú, folyamatos képzését. A gyártókkal fennálló kapcsolatok ápolása szintén elsődleges, hiszen ez elengedhetetlen a fogyasztók egyre magasabb igényeinek kielégítéséhez.